Solutions Advocaten
Solutions Advocaten

Vaststellingsovereenkomst bij ziekte

Vaststellingsovereenkomst bij ziekte, hoe werkt dat precies?

Bent u ziek en heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen omdat uw werkgever u van de loonlijst wil hebben? Dan is het goed om even een pas op de plaats te maken. Ook wanneer u zo snel mogelijk van uw werkgever af wil, is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van de overeenkomst en de vraag of u wel instemt met ontslag. Hoewel menig werkgever het zal proberen, is ontslag bij ziekte in de meeste gevallen namelijk helemaal niet toegestaan. Hoe dit allemaal zit en waar u op moet letten, leest u op deze pagina. Heeft u vragen over uw specifieke situatie? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen u graag persoonlijk verder met uw situatie.


Wacht even: mag ontslag bij ziekte eigenlijk wel?

Wanneer u ziek bent, mag u niet ontslagen worden. U geniet namelijk ‘ontslagbescherming’, oftewel wettelijke bescherming tegen ontslag. Dit is in het leven geroepen om werknemers te beschermen bij ziekte, omdat zij niet zomaar ontslagen kunnen worden en zonder inkomen raken tijdens een ziekte.

Het is alleen mogelijk om ontslagen te worden door ontslag met wederzijds goedvinden. Dat betekent dat zowel de werknemer als de werkgever in moeten stemmen met het ontslag. Ook in die gevallen moet uiteraard een vaststellingovereenkomst opgesteld worden. Bent u ziek en wilt u de relatie met uw werkgever beëindigen, dan is het van groot belang dat er aandacht besteed wordt aan de vaststellingsovereenkomst, omdat deze zeer bepalend is voor de toekomst.


6 gevallen waarbij ontslag tijdens ziekte wél toegestaan is

Er zijn een aantal gevallen waarbij u wél ontslagen kunt worden tijdens ziekte. Dit zijn de volgende situaties:

  • Ontslag na twee jaar ziekte of arbeidsongeschiktheid;
  • Ontslag vanwege beëindiging van get bedrijf (bij stopzetting en faillissement);
  • Ontslag vanwege werkweigering (geldt ook voor instructies van de bedrijfsarts);
  • Ontslag op staande voet;
  • Ontslag tijdens proeftijd;
  • Ontslag vanwege reorganisatie.

Ontslag met wederzijds goedvinden en de vaststellingsovereenkomst bij ziekte

Wordt besloten tot ontslag met wederzijds goedvinden, dan moet een vaststellingsovereenkomst opgesteld worden. U krijgt een overeenkomst van uw werkgever. U mag deze tekenen en akkoord gaan, maar besef goed dat dit een voorstel is en dat u hier niet mee in hoeft te stemmen. Bij ziekte is het verstandig om de tijd te nemen om de vaststellingsovereenkomst goed door te nemen, zeker op het gebied van de ontslagdatum en de mogelijke vergoedingen. Dat geldt niet alleen wanneer u ziek geworden bent door het werk, maar ook wanneer u door andere omstandigheden niet (meer) in staat bent om te werken.

Wanneer u niet (goed) weet waar u op moet letten, kunt u ons vandaag nog inschakelen. Wij gaan graag in onderhandeling met uw werkgever om het maximale uit de situatie te slepen voor u. We maken het u hierbij zo makkelijk mogelijk, zodat u actief bezig kunt blijven met uw herstel. Uiteraard houden we rekening met uw herstel (indien mogelijk) bij de onderhandelingen rond de vaststellingsovereenkomst, want vaak is er veel meer mogelijk dan u denkt. Zeker omdat de gemiddelde werkgever vooral aan zichzelf denkt, zeker wanneer het gaat om vaststellingsovereenkomsten.


Ziek en een vaststellingsovereenkomst laten controleren? Neem vandaag nog contact met ons op

Bent u ziek en heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen van uw werkgever of wilt u akkoord gaan met ontslag met wederzijds goedvinden? Neem dan vandaag nog contact met ons op, zodat we direct vanaf het eerste moment betrokken kunnen zijn bij het proces en het meeste uit de vaststellingsovereenkomst kunnen halen. Wij staan klaar voor iedere werkgever die te maken krijgt met een vaststellingsovereenkomst en onze experts maken altijd het verschil.


Laat u bijstaan door Solutions Advocaten

Bij Solutions Advocaten helpen we u graag om aanspraak te maken op de transitievergoeding en kunnen we u bijstaan tijdens een procedure tegen uw werkgever. Door onze brede kennis van het arbeidsrecht weten we precies welke stappen u moet nemen en denken we met u mee. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Solutions Advocaten

Oude Kerkweg 9
1251 NX LAREN
Telefoon: 035 2003480
Fax: 035 2003489
email: info@solutionsadvocaten.nl


Melike Pinarci Cinar

Advocaat-partner

Specialisatie: Arbeidsrecht

T: 035 2003480
E: mcinar@solutionsadvocaten.nl

Bezoek de Linkedin pagina van Melike

Elina Blaauboer

Advocaat

Specialisatie: Arbeidsrecht

T: 035 2003480
E: eblaauboer@solutionsadvocaten.nl

Bezoek de Linkedin pagina van Elina