Gratis intakegesprek: 035 2003480

Vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst, ook wel bekend als een beëindigingsovereenkomst, is een schriftelijke overeenkomst tussen een werkgever en werknemer om de voorwaarden van beëindiging van de arbeidsovereenkomst vast te leggen. Een vaststellingsovereenkomst betekent dat de werknemer en werkgever met wederzijds goedvinden de arbeidsovereenkomst ontbinden.

Het kan voordelig zijn voor zowel de werkgever als de werknemer om een ​​vaststellingsovereenkomst te gebruiken om de kosten en risico’s van een gerechtelijke procedure te vermijden en om de beëindiging van de arbeidsovereenkomst op een vreedzame manier te regelen.

Neem contact op

Vaststellingsovereenkomst laten controleren

Vaststellingsovereenkomsten worden vaak gebruikt bij gedwongen ontslagen, reorganisaties en andere situaties waarin de werkgever en werknemer besluiten om de arbeidsrelatie te beëindigen. In deze overeenkomst worden de voorwaarden voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst vastgelegd, zoals de datum van beëindiging, eventuele afvloeiingsregelingen, afspraken over geheimhouding, concurrentiebeding en eventuele andere afspraken die tussen de werkgever en werknemer zijn gemaakt.

Het is belangrijk om te weten dat een vaststellingsovereenkomst vrijwillig is en dat de werknemer niet verplicht is om deze te ondertekenen. De werknemer heeft het recht om juridisch advies in te winnen voordat hij of zij de overeenkomst ondertekent. Het is ook gebruikelijk dat werkgevers de werknemer een bedenktijd van minimaal 14 dagen geven om de overeenkomst te overwegen en eventueel juridisch advies in te winnen.

Wat zijn de voordelen voor de werknemer?

Een van de belangrijkste voordelen van een vaststellingsovereenkomst voor de werknemer is dat deze overeenkomst de mogelijkheid biedt om een ​​redelijke afvloeiingsregeling te onderhandelen. Dit kan bestaan ​​uit een financiële vergoeding voor de werknemer, een langere opzegtermijn, outplacement-begeleiding, een positieve referentie van de werkgever, of een combinatie van deze en andere regelingen.

Een ander voordeel van een vaststellingsovereenkomst is dat het de werknemer kan beschermen tegen ontslag om onrechtmatige redenen. Als de werknemer vermoedt dat hij of zij om discriminatoire, wraakzuchtige of andere illegale redenen wordt ontslagen, kan hij of zij deze redenen bespreken in de vaststellingsovereenkomst en eventueel een vergoeding eisen.

Bovendien biedt een vaststellingsovereenkomst de werknemer de mogelijkheid om de beëindiging van de arbeidsovereenkomst op een vreedzame manier af te handelen. Dit kan vooral belangrijk zijn als de werknemer langere tijd heeft gewerkt voor de werkgever en een goede relatie heeft opgebouwd. Door middel van een vaststellingsovereenkomst kan de werknemer afspraken maken over de manier waarop hij of zij afscheid neemt van zijn werkgever.

Als een werknemer een vaststellingsovereenkomst ondertekent, dan kan hij/zij een WW-uitkering aanvragen bij het UWV.

Vaststellingsovereenkomst laten controleren

Heeft u onlangs een vaststellingsovereenkomst ontvangen van uw werkgever? Dan begrijpen wij dat dit een belangrijk moment in uw carrière kan zijn. Een vaststellingsovereenkomst is een juridisch document dat de voorwaarden regelt waaronder de arbeidsrelatie tussen u en uw werkgever beëindigd wordt.

Het is van cruciaal belang om dit document goed te begrijpen voordat u het ondertekent, aangezien het uw rechten en belangen kan beïnvloeden. Blijft een relatie- of concurrentiebeding van kracht na het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst, dan heeft dit voor een bepaalde tijd invloed op uw carrièrekansen.

Neem contact op

Waarom een vaststellingsovereenkomst laten controleren?

Het is altijd verstandig om een vaststellingsovereenkomst te laten controleren voordat u deze ondertekent. Deze overeenkomst kan complexe juridische taal bevatten die soms moeilijk te begrijpen is. Door een professional in te schakelen, kunt u er zeker van zijn dat uw belangen worden beschermd en dat u geen onnodige risico’s neemt.

De voordelen van het laten controleren van een VSO

Het laten controleren van een vaststellingsovereenkomst heeft verschillende voordelen. Ten eerste zullen wij de voorwaarden van de overeenkomst nauwkeurig analyseren en zorgen wij ervoor dat deze in overeenstemming zijn met de geldende wet- en regelgeving.

Ten tweede kan Solutions Advocaten de onderhandelingen namens u voeren. Als er bepalingen zijn die ongunstig voor u zijn, kunnen wij deze trachten te wijzigen in uw voordeel. Dit kan resulteren in een betere regeling, gunstigere voorwaarden of een hogere ontslagvergoeding.

Tot slot geeft het laten controleren van uw vaststellingsovereenkomst rust. U weet dat u de juiste beslissing neemt en dat geen belangrijke details over het hoofd worden gezien. Dit geeft u meer vertrouwen bij het maken van belangrijke keuzes met betrekking tot uw vervolgcarrière.

Veelgestelde vragen

  1. Kan ik zelf mijn vaststellingsovereenkomst controleren?
    Natuurlijk kunt u proberen om uw vaststellingsovereenkomst zelf te controleren. Er zijn echter veel juridische nuances die moeilijk te begrijpen kunnen zijn als u geen ervaring heeft met arbeidsrecht. Het is altijd verstandig om een jurist of een advocaat in te schakelen om ervoor te zorgen dat uw belangen adequaat worden behartigd.
  2. Hoeveel kost het laten controleren van een VSO?
    De kosten voor het laten controleren van een vaststellingsovereenkomst kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de zaak en de expertise van de jurist of advocaat. Bij Solutions Advocaten maken we vooraf duidelijke afspraken over de kosten.
  3. Wat gebeurt er als ik mijn beëindigingsovereenkomst niet laat controleren?
    Als u ervoor kiest om uw vaststellingsovereenkomst niet te laten controleren, loopt u het risico belangrijke details over het hoofd te zien of is het mogelijk dat de overeenkomst niet in uw belang is opgesteld.

Advocaat vaststellingsovereenkomst: wij zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt

Een vaststellingsovereenkomst is een belangrijk en bepalend moment voor zowel de werkgever als de werknemer. Het betekent niet alleen het einde van een arbeidsovereenkomst, voor de werknemer betekent de vaststellingsovereenkomst ook de eerste stap naar de toekomst. Er zijn tal van regels en wetten die te maken hebben met de inhoud van deze overeenkomst. Als advocaat vaststellingsovereenkomst helpen we u graag bij het opstellen en controleren van de vaststellingsovereenkomst.

Waarom heeft u een advocaat nodig voor een vaststellingsovereenkomst?

Er komt veel kijken bij een vaststellingsovereenkomst en dit is tevens een belangrijk, bepalend moment voor de betrokken partijen, die na het afronden en ondertekenen van de overeenkomst een toekomst zonder elkaar tegemoet gaan. Voor de werkgever betekent dit dat alles op de juiste manier afgerond moet worden, voor de werknemer betekent dit dat er een goede start (inclusief afvloeiingsregeling) in de overeenkomst opgenomen moet zijn, zeker wanneer er een periode zonder inkomen overbrugd moet worden.

Als juristen en advocaten weten wij precies waar we op moeten letten bij het opstellen en controleren van de vaststellingsovereenkomsten en weten we tegelijkertijd wat het belang voor de betrokken partijen is. Ook hebben we jarenlange ervaring met deze overeenkomsten én arbeidsrecht, wat betekent dat wij vaak sneller tot creatieve, efficiënte en vooral passende oplossingen kunnen komen. Liever geen langslepende processen, maar daadkrachtige oplossingen binnen korte tijd? Dan kiest u voor ons.

Een vaststellingsovereenkomst laten controleren door ons

Heeft u onlangs een vaststellingsovereenkomst aangeboden gekregen van uw werkgever en wilt u deze laten controleren door een expert om te zien of uw belangen wel behartigd worden en om te kijken of de werkgever zich aan de wet houdt? Dan kunt u uiteraard bij ons terecht. Bent u een werkgever en wilt u een vaststellingsovereenkomst op laten stellen? Dan helpen onze juristen en advocaten u uiteraard ook graag met advies op maat. Wij helpen u ook gewoon digitaal verder, wat betekent dat u niet eens langs hoeft te komen bij ons voor een controle van de vaststellingsovereenkomst.

Schakel ons in als uw advocaat vaststellingsovereenkomst

Zoekt u een advocaat voor een vaststellingsovereenkomst en wilt u zeker weten dat u een daadkrachtige, creatieve en professionele advocaat inschakelt die uw belangen op de beste manier kan behartigen? Dan kiest u voor ons. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor het laten controleren van een overeenkomst of zaken rond het arbeidsrecht, die vaak aan bod komen bij het afwikkelen van een arbeidscontract.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u eens met een expert naar de situatie kijken? Neem dan contact met ons op, zodat onze specialisten u direct persoonlijk verder kunnen helpen en u binnenkort een eigen advocaat voor de vaststellingsovereenkomst heeft.

VSO laten controleren door Solutions Advocaten?

Mocht u advies en rechtsbijstand willen, neem dan contact op met Melike Cinar. Ook kunt u Solutions Advocaten inschakelen bij het laten controleren van uw vaststellingsovereenkomst.
E: mcinar@solutionsadvocaten.nl
T: 035 2003480

Neem contact op

Melike Pinarci Cinar
Terug naar overzicht

Geplaatst op 18 maart 2023